Tålamodskrävande filmsekvenser

Eftersom naturen är svår att regissera så krävs det ofta ett visst mått av tålamod från fotografens sida. Martin Falklinds bilder på gäddor som hugger ankunge-imitationer är verkligen inget undantag – se en av de häftiga sekvenserna här nedan.

Varje sommar beger sig Martin Falklind och Sonny Holmberg ut bland sjöarna utanför Abborrträsk, för att ta bra bilder på jagande gäddor. En idé som Martin hade var att försöka tillverka några bra ankunge-imitationer, för att sedan se om någon gädda var sugen att hugga. Martin berättar:

– Jag kontaktade betestillverkaren Pelle Höög, som åtog sig uppdraget att ta fram några prototyper. Sedan började Sonny och jag vår jakt. Dels gällde det att hitta en tillräckligt stor gädda, som dessutom ville äta anka. Nästa utmaning var att rigga båt, kast och kamera i rätt läge för att kunna ta bilden. För att göra en lång historia kort, efter veckor av båtsläpande mellan sjöar, tusentals kast, timmar och åter timmar av filmande, så lyckades vi få några scener. Den här filmsekvensen är jag väldigt nöjd med, och jag tycker nog att den förmedlar gäddans natur som rovdjur.

Fiskarnas Rike del 1 visas på SVT2 söndagen den 17 oktober klockan 19:00.
Fiskarnas Rike del 2 visas på SVT2 söndagen den 24 oktober klockan 19:00.
Fiskarnas Rike del 3 visas på SVT2 söndagen den 31 oktober klockan 19:00.
Trilogin och ”Bakom kulisserna-material” finns även på SVT Play från den 17 oktober.

Pelicula

A modern theme for the film industry & video production
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.