Programmen

Älven del 1

I första avsnittet får vi följa med programledare Martin Falklind på en resa i våra strömmande vatten. Vi möter vandrande fiskar, hotade urtidsdjur och simmande strömstarar – alla beroende av forsande vatten. Huvudrollsinnehavaren i detta avsnitt är laxen, en fisk med superkrafter.

Vi hälsar på i en älvdal där forsarna tystnat. Vi får se hur djur, växter och människor påverkas av storskalig vattenkraft, men vi får också se hur mänskliga insatser bidrar till en bättre framtid för livet längs vattendragen. Hundratals mil av bäckar och åar har återställts i Sverige, merparten av frivilliga insatser. 

60 min Del 1 av 3

Sjön del 2

I andra avsnittet av Fiskarnas Rike kommer programledaren Martin Falklind till våra sjöar. Under näckrosorna bor fiskar och djur vars tillvaro vi vet förvånansvärt lite om. Vi träffar forskare och får stifta bekantskap med Sveriges största insjöfisk, en rovfisk som kan bli tre meter lång. Men det är den glupska gäddan med sina sexhundra tänder som har huvudrollen i detta avsnitt.

Vi får reda på att övergödning och brist på rovfisk hänger ihop och vi får se hur gröna insjöar återställs till de klara bad- och fiskesjöar de en gång var. Vi träffar också insjöfiskare från Mälardalen som visar hur de jobbar med ett hållbart fiske. 

60 min Del 2 av 3

Havet del 3

I tredje delen av Fiskarnas Rike är de svenska haven i fokus. Vi får möta hajar som kan bli upp till tio meter långa och vi får lära känna några av de märkligaste varelserna som lever i våra havsdjup. Programledaren Martin Falklind berättar den fantastiska historien om den blåfenade tonfiskens återkomst till Sverige och han tar reda på var torsken har tagit vägen.

I avsnittet om havet kastas vi mellan oro och hopp. Vi får se stora trålare som fiskar till fodermjölsindustrin och vi får ta del av en framgångsrik fiskförvaltning, där kurvorna för både arbetstillfällen och fisk har vänt uppåt.

60 min Del 3 av 3

Pelicula

A modern theme for the film industry & video production
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.